Ruta en BTT pel Priorat

Falset - Porrera - Siurana - Prades - Albarca - Escaladei - Vilella Alta/Baixa - El Lloar - Bellmunt - Falset


Al ser una Ruta circular des de Falset, vam optar per anar amb tren fins a Marça-Falset... per fer l'esmorzar a Falset.
Per pistes entre vinyes arribarem fins a Porrera. Seguim fent ruta per pista fins el coll de Porrera (531m) i baixem per carretera TP-7402. Seguim per carretera direcció Cornudella del Montsant fins el trencall del pantà de Siurana.Nosaltres fem un mos al Canoa Kayac Siurana i continuem vorejant el pantà seguim la pista fins que trobem el riu. Descalços creuem el pantà i ens fem un bany...
Pugem fins trobar el camí que ens enllaçarà fins la carretera que puja a Siurana

Fem paradeta a Siurana. Fins a Prades hi ha una pujada llarga per una pista amb bon estat. Fem nit a una caseta del Càmping de Prades... (en un principi volem fer nit a Albarca, però no obrien aquest cap de setmana)

Sopem al poble i veiem el Madrid - Barça (0-2) Super-Messi.


L'endemà carretera fins Albarca i ascens fins la Serra Major per pista amb fortes pendents. Al arribar al pla, deixem la pista i agafem el sender que ens porta a la Roca Corbatera (1163m).

A la Serra Major, hi ha trams de tot (bici.si/bici.no) Seguim fins al Grau de la Grallera que baixem fins la Morera del Montsant. Aquest grau es pot fer amb bicicleta.

Entrepà i agafem aigua. Enfilem el camí d'Escaladei. La pista ens porta a la Cartoixa d'Escaladei.

Per carretera T-702 anirem cap a la Vilella Alta i Vilella Baixa. Vorejarem el riu Montsant fins a la carretera T-712, que seguirem fins El Lloar. Seguim direcció Bellmunt de Priora.

De Bellmunt de Priorat a Falset, per la carretera T-701.

Coca-cola al Cafè de la Fonda i anem a agafar el tren a Marça-Falset.

Ruta força exigent, que segons la calor i sol que faci pot ser una odissea..

Veure les fotos de la sortida